Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Шампионска титла и два бронзови медала за самбистите от СК "Багаин" - Силистра от републикански шампионат

В края на миналата седмица, в зала "Арена Армеец" в София се проведе Държавния лично-отборен шампионат по самбо за юноши и девойки до осемнадесет години и младежи и девойки до двадесет години. В шампионата участваха над 400 състезатели от 20 клуба в страната. Спортен клуб "Багаин" - Силистра с треньор Неделчо Цветков, се представи с девет състезатели в отделните категории. Равносметката за силистренци от поредното важно състезание за сезона е: една шампионска титла, два бронзови медала, четири пети места и едно седмо място.

Отлично представяне на носителя на шампионската титла Начо Начев, който свали килограми за да влезе в основната си категория до 48кг. при младежите до 20 годишна възраст. С общо четири победи, той буквално прегази съперниците си и привлече категорично вниманието на съдии и спортисти завоювайки заслужено шампионската титла и титулярно място в националния отбор по самбо за участие в Европейското първенство в Нови Сад (Сърбия), което ще се проведе от 16 до 20 април 2015г.

Много добро представяне в шампионата направи и Рустислав Добрев, който се състезава в две възрастови групи в рамките на два състезателни дни. През първият ден Рустислав спечели бронзовия медал в категория до 52кг. при юношите. Във втория състезателен ден той игра с по-големите и достигна до финали в групите. Не му достигна съдийската подкрепа за участие във финала, което означава втори бронз за Добрев.

Четири пети места завоюваха Пенка Лалева и Михаела Темелкова, а Теодор Попов завърши седми в своята група. И осемте участници в Републиканския шампионат са възпитаници на ОСУ "Дръстър" - Силистра.

Треньорът Неделчо Цветков даде висока оценка на представянето на своите състезатели и направи категорична заявка за следващи победи в предстоящите състезания в спортния календар на Федерацията.

Благодарности той отправи към общественици и бизнесмени в лицето на Иво Лозев и Владимир Рашков, осигурили необходимата подкрепа за участието на спортистите в шампионата.

Facebook коментари