Сряда, 24 Юли 2024 г.

Народният представител Стефан Господинов подари плазма на възпитаниците на дом "Димчо Дебелянов"

Тридесет и два инчов, плазмен телевизор получиха децата от дом "Димчо Дебелянов", като коледен подарък от силистренския народен представител Стефан Господинов. Подаръкът бе личен жест на Господинов и неговото семейство, стана ясно от поздравителния адрес до малчуганите и техните по-големи каки и батковци. На партито присъства дъщерята на депутата – Галя, като представител на семейство Господинови.
Припомняме, че Стефан Господинов подкрепи идеята да бъде патрон на проявата, по покана на председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който освен инициатор на партито, се оказа и основен двигател на част от дарителските инициативи. За целите и идеите на единственото по рода си Национално сдружение на сираците в България, създадено през 2003 година със 17 000 действащи членове. Според г-н Михайлов:"Сдружението е създадено от сираци , ръководи се от такива и самият аз съм израснал в домове. Създадохме тази организация , която да представя проблемите ни, имайки предвид, че имаме житейски опит и сме преминали през тези домове "
Подобна инициатива , сдружението инициира за първи път в Силистра, но контактите с дома всъщност са за трети път. Срещата и тържеството в Силистра няма да са последни, обеща Слави Михайлов и в аванс представи идеята на Сдружението, през месец януари в града да бъде организирано още по-мащабно младежко парти с участието на финалистите от Х-Фактор
За доброто настроение на младежите пък се погрижиха рапърите Мишо Шамара и Конса, които не за първи път се включват в подобни инициативи. Съорганизатори на коледното тържество в дискотека "Плаза" бе и Областна администрация Силистра. Празникът уважиха заместник областният управител Тодора Цонева и кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Facebook коментари