Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Коледни прояви на БЧК

Трапезария "Топъл обяд"

За четвърта поредна година стартира трапезария "Топъл обяд" на БЧК, финансирана със средства от фондонабирателни кампании на БЧК. Основен партньор са представители на корпоративния сектор, местни търговски обекти – хранителни магазини, учебни заведения от областта и много граждани. Средствата се набират в касички със знака на организацията. През учебната 2011/2012 година ще се хранят общо 54 деца от три силистренски училища – ОУ "Иван Вазов", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Отец Паисий". Трапезарията стартира на 7 декември, 2011 година и е с продължителност 75 учебни дни. През предходните години Областната организация на БЧК организира "Топъл обяд" за деца от училището в с. Добротица, община Ситово, деца от град Алфатар и село Средище, общ. Кайнарджа и през миналата година в градовете Дулово и Главиница. За целия период са обхванати общо 230 деца.


Областният съвет на БЧК – Силистра
ще раздаде 200 хранителни пакета за деца
и 80 за възрастни

Двеста деца и осемдесет възрастни – членове на съюза на инвалидите от областта ще получат за коледните празници хранителни пакети на обща стойност 2 700 лв. Хранителните пакети за трета поредна година се финансират от Националното дружество, като само пакетите за деца са на стойност 2000 лв. Пакетите съдържат различни здравословни хранителни продукти. Не са пропуснати и задължителните празнични лакомства. Включени са деца и възрастни от Силистренска, Тутраканска, Дуловска и Ситовска община.


110 играчки, дарение от фондация "Силви Вартан"
ще получат децата намиращи се в болнични заведения

Предстоят коледните и новогодишни празници и краят на годината, в която БМЧК чества 90-годишния си юбилей. Традиционно в тези дни от годината дирекция "БМЧК\" организира коледна благотворителна кампания за хоспитализирани деца. Децата, които остават в болница в периода между Коледа и Нова година са обичайно с най-сериозни диагнози и в особено тежко състояние. Именно затова те са във фокусът на кампанията ни.
През тази година, благодарение на дарение от детски играчки от Силви Вартан, дългогодишен симпатизант и деятел на БЧК, кампанията ще бъде национална. Доброволци на организацията ще посетят детските отделенията ще зарадват с играчките намиращите се на лечение в момента деца.

Facebook коментари