Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Деца от ДГ "Радост" – Силистра отбелязаха Международния ден на детската книга с игри и забавления

По случай Международния ден на детската книга, децата от група "Слънчице" при ДГ "Радост" в град Силистра, заедно със своите учители г-жа Александра Тончева и ресурсен учител г-жа Елена Маринова, отбелязаха празника с игри и забавления.

Малките палавници се потопиха в света на приказките с играта "Отгатни приказката", където с бърз ум и богата фантазия разпознаваха любимите си истории.

Емоциите им преливаха по време на музикалната интерпретация на приказката "Вълкът и седемте козлета", където те пееха, танцуваха и се радваха на актьорските си превъплъщения.

Вълнуващият финал на празника бе "филмче", рисувано от самите деца по приказката "Вълкът и седемте козлета". С творчески ентусиазъм те пресъздадоха историята на импровизиран екран, за да се насладят на плода на своето въображение.

Децата от група "Слънчице" доказаха, че обичат приказките и с нетърпение се гмуркат в техните сюжети. Чрез тях те разкриват своя ум, въображение и мечти. Учат се да се радват на малките неща в живота и да се впускат в приключения, ограничени само от собствената им фантазия.

Facebook коментари