Събота, 20 Април 2024 г.

Празнична програма на 3 март в Силистра

Община Силистра чрез Отдел "Култура" на Дирекция "Хуманитарни дейности" организира празничен концерт на 3 март 2024 г. от 11.30 ч. на площад "Свобода" под надслов "Аз пях за България, защото я обичах!"- Иван Вазов. Преди това от 10:30 ч. е тържествената церемония в чест на националния празник на България и 146 години от Освобождението на България от османско владичество.

Следва шествие и поднасяне на венци и цветя на три знакови паметника в града: на войводата Стефан Караджа - символ на Добруджа, на кап. Георги Мамарчев - български борец против османската империя и капитан от руската армия (неофициално смятан за първи светски "кмет" на Силистра), граф Лев Толстой - патриарх на руската класическа литература, военен кореспондент в Силистра по време на руско-турската война през 1954 г.

Празничният концерт, който ще завърши с празнично хоро, е с участието на таланти от Силистра: Музикална школа "Великов" към НЧ "Дръстър" с ръководител Велико Великов; Музикална студия "ДО РЕ МИ" с ръководител Бонка Скорчелиева; Група за автентичен фолклор към ЦПЛР при ОДК- Силистра, с ръководител Йорданка Димова; Десислава Жекова – народна певица с преподавател Недка Симеонова; Ансамбъл "Ритъм" към НЧ "Св.св. Кирил и Методий" с главен художествен ръководител Росен Атанасов.

Информация и снимки: Община Силистра

Facebook коментари