Неделя, 05 Декември 2021 г.

Д-р Васил Славов: Само за една година болницата в Силистра е ощетена с 50 000 лева, заради лихви по забавени плащания

От около месец и половина силистренската многопрофилна болница за активно лечение е с нов изпълнителен директор кардиологът д-р Васил Славов.
За слушателите на общинското кабелно радио д-р Славов сподели приоритетите в работата си той е и областен председател на българския лекарски съюз в област Силистра.

Считано от oт първи декември 2020 г., освен мен в борда на директорите влязоха и г-н Георги Георгиев-икономист и д-р Десислава Велковска-представител на министерството на здравеопазването като председател на борда. Както всички знаем, положението като цяло не е добро, сградите се рушат, материално-техническата база на места е от седемдесетте години на миналия век, голяма част от персоналът напусна постепенно през последните години , а тези които са останали нямат особена мотивация да работят" споделя д-р Славов.

Всеки може да си направи една елементарна сметка, за тринадесет години управление, ако се отделяха в специален фонд за обновяване на сградите и двора само средно по двадесет хиляди лева на месец, това прави около три милиона.

Цялото интервю, взето от Ирена Маркова, можете да чуете на видеото към новината.

Facebook коментари