Неделя, 15 Септември 2019 г.

Операция "Каналджиите" в Силистра. 5 арестувани за участие в канал за крадени автомобили

Петима души са задържани при специализираната полицейска операция "Каналджиите" в Силистра, свързана с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от ЕС. Това съобщи за Агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тарторът на групата е Иво – Заспалия от Силистра. Той е осъждан във Франция и Унгария в миналото. Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени.
Извършени са претърсвания на няколко адреса. Установено е, че имот в едно силистренско село е оборудван като работилница, в която се манипулират рамата, пребоядисват се автомобилите по необходимост. На други адреси се е извършвала подготовката на фалшивите документи за предстоящата регистрация и продаването на автомобилите. Установени са регистрирани и продавани луксозни автомобили марки БМВ, "Мерцедес", "Фолксваген", "Ауди". Едни от последните регистрации са на "Мазерати", регистрирано през месец юли тази година. Този автомобил е бил обявен за откраднат от месец май в Италия. Установен е и автомобил "Фиат пунто", който е откраднат в Италия през юни месец. Той също е регистриран тук в България.
По време на разследването е установено, че Иво – Заспалия си е купил апартамент в Банско като заплаща за него с откраднат и манипулиран автомобил "Мерцедес" ML 320.
Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани. На адреса, където се манипулират автомобилите, в силистренското село, са открити и двама румънски граждани, за които се проверява дали са добросъвестни купувачи или са част от схемата за продажба на автомобили.

Facebook коментари