Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци" ще отвори врати на 16 декември

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция "Хуманитарни дейности"- Отдел "Култура" и Общински съвет по наркотични вещества, канят децата на Силистра на традиционна Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци".
За поредна година в сградата на Общински съвет Силистра на 16.12.2016 г. от 14.00 ч. ще се изработват традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.
Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов, децата от 2-ри "б" клас на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с класен ръководител Златка Данаилова, децата от 2-ри "а" клас на СОУ "Н. Й. Вапцаров" с класен ръководител Марияна Денева, Вокална школа "Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева, децата от с. Бабук, както и всички желаещи да се включат деца на град Силистра.
Тази година секретарят и самодейците на НЧ "Дочо Михайлов 1906" с.Бабук ще разкажат и представят народните традиции , свързани с Коледа и Сурваки в село Бабук.
Културното събитие е включено в празничния афиш на Община Силистра "Коледна звезда за Силистра"
Мили деца на Силистра, заповядайте на Работилничката "Вълшебни сурвачки и коледарски венци", която ще се проведе на 16-ти декември от 14.00 часа в сградата на Общински съвет Силистра.

Facebook коментари