Сряда, 17 Юли 2024 г.

Кампания на община Силистра "Подарявам ти коледна усмивка"

С над 600 картички се включиха деца, ученици, техните родители и учители от детски градини, училища и извънучилищни звена на територията на Силистра в кампанията за изработване на коледни картички "Подарявам ти коледна усмивка". С изключителна радост те приеха поканата на Община Силистра и активно се присъединиха към идеята със своите арт послания да внесат топлина в ежедневието на силистренци и гости на града преди Коледно-новогодишните празници.
Кампанията е под егидата на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, с председател Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности".
В инициативата участваха ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Силистра, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Калипетрово, ОУ "Иван Вазов" - гр.Силистра, ДГ "Ян Бибиян" - гр.Силистра, ДГ "Радост" - гр.Силистра, СУ "Н.Й.Вапцаров" - гр.Силистра, ЕГ "Пейо Яворов" - гр.Силистра, ПГСУАУ "Атанас Буров" - гр.Силистра, ООС "Младост" - гр.Силистра, Марин Маринов от ПГМТ "Вл. Комаров" - гр.Силистра и деца, с които работи Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН. Всички картички са уникални, изключително красиви, като за изработването им са използвани различни видове техники от приложното и изобразително изкуства.
На 19 декември 2016 г. коледните картички ще бъдат раздадени на граждани и гости на града от 12.00 часа на площад "Свобода" В доброволческата акция ще се включат деца от Театрално студио "Артистик" към ОДК-Силистра, с ръководител Христо Христов.
Голяма част от картичките ще бъдат изпратени от Община Силистра до институции, а над 200 от тях ще бъдат раздадени от младежите от Ученическия парламент в Дома за стари хора в град Силистра.
Организаторите благодарят на всички ученици, родители и учители, които се включиха в кампанията със своето послание "Подарявам ти коледна усмивка" - малък, но топъл жест на доброта и внимание, изработен с въображение и талант!

Facebook коментари