Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Кметът на Община Силистра: "Никой не е говорил с мен за изграждането на бежански лагери в Силистра"

На пресконференция днес, д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, заедно с част от екипа си- Ростислав Павлов, секретар на Община Силистра и Мирослав Тодоров, зам.-кмет "Икономика и финанси", обясни, че с Министерско постановление № 347 от 8.12.2016г. , за Община Силистра са отпуснати 2милиона лева.
Със средствата ще бъде извършен ремонт и преасфалтиране на уличната мрежа в най-невралгичните участъци , както на територията на града, така и в населените места.
На 7 декември, в София, д-р Юлиян Найденов подписа два договора, част от Инвестиционната програма " Договор за ремонт не а ОУ "Св.св.Кирил и Методий" и детска градина "Здравец"" и договор за предоставяне на качествено образование, чрез модернизиране на ПЗГ "Добруджа".
Кметът подчерта, че по покана на Н. Пр. Марин Райков, българският посланик в Рим, е участвал във форум, организиран от търговското аташе Надежда Иванова и индустриалната камара в Италия. По време на визитата, кметът подчерта, че е представил Община Силистра като обект с променени обстоятелства- Силистра е газифицирана, има производства, които са с високо качество, както и терени и обекти, които биха могли да представляват търговски и индустриален интерес.
При посещението си в Брюксел на 8 и 9 декември, по покана на г-жа Карла Пейс, европейски координатор, д-р Найденов, е поставил въпроса за пристанищната инфраструктура в Силистра и развитието на речния транспорт на 9-та среща на Коридор Форум на Рейн – Дунав.
Кметът счита, че река Дунав е едно богатство, което е недостатъчно използвано в съвременност на мобилност и транспорт. Той е подчертал необходимостта от изграждането на Дунав мост 3 при Силистра-Кълъраш.
По повод появилите се публикации за бежански лагери в Силистра, кметът на Община Силистра, заяви: " Никога, никой, никъде, по никакъв повод не е водил разговори с мен, за изграждането на бежански лагери в Силистра".

Facebook коментари