Сряда, 17 Април 2024 г.

И тази година славеите на Добруджа пяха в Силистра

И тази година Община Силистра, Дирекция "Хуманитарни дейности" – отдел "Култура", събра на една сцена в салона на общината изявени индивидуални изпълнители и оркестри на добруджански фолклор в поредния общински фестивал - "Славеи на Добруджа".
Във фестивала се включиха индивидуални и оркестрални изпълнители на добруджански песни и мелодии, деца и възрастни от цялата община, които имат записи по радио, телевизия и изяви на регионални и национални сцени.
Силистренската публика имаше възможността да се наслаждава на изявените добруджански певци и инструменталисти и техните млади последователи, които представят местния фолклор с неговата характерност и многообразие от гласове и мелодии.
От името на кмета, д-р Юлиян Найденов, празнични слова към участниците и публиката в залата поднесе г-жа Цветана Игнатова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Силистра.
Фестивалът "Славеи на Добруджа" носи очарованието на таланта, неповторимата атмосфера на съхранените добруджански традиции, красотата на песента, необятната сила на нашия фолклор, истинско богатство на българския дух и култура.
Той изразява преклонението на мнозина силистренски музиканти пред хляба и песента, пред труда и таланта на хората от нашия красив град Силистра и от общината!

Facebook коментари