Неделя, 16 Юни 2024 г.

Милена Дамянова: БЛАГОДАРЯ ВИ, УЧИТЕЛИ! БЛАГОДАРЯ ВИ, БУДИТЕЛИ!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ, ТВОРЦИ, УЧЕНИ, ХОРА НА СЛОВОТО И НА ДУХОВНОСТТА,

ЗА МЕН Е ОГРОМНА ЧЕСТ ДА ВИ ПОЗДРАВЯ С ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
ПЪРВИ НОЕМВРИ Е ДЕНЯТ, В КОЙТО БЪЛГАРИЯ ОТДАВА ПОЧИТ НА ОНЕЗИ ПРОСВЕТИТЕЛИ И КНИЖОВНИЦИ, КОИТО Е ПРИЕЛА ЗА СВОИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ ВЪВ ВЕКОВЕ НА БОРБИ И ТЕЖКИ ИЗПИТАНИЯ. ДЕНЯТ, В КОЙТО СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД ОНЕЗИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРСКИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ СЛОВОТО НАЙ-МОЩНОТО ОРЪЖИЕ И ПРЕВЪРНАХА СПОМЕНА ОТ СЛАВНОТО МИНАЛО НА ОТЕЧEСТВОТО В ИДЕАЛ И СЪДБА НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД. ДЕНЯТ, В КОЙТО БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ДАРЯВАТ СВЕТЛИНА ЗА РАЗУМА, ДУШИТЕ И ДЕЛАТА НИ.
МНОГО МАЛКО СА ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ИМАТ ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА. НЕКА СЕ ЗАМИСЛИМ КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ДЕН! ОСОБЕНО ДНЕС, КОГАТО ОБЩЕСТВОТО НИ СЕ НАМИРА В ДЪЛБОКА ДУХОВНА И ЦЕННОСТНА КРИЗА.
НЕКА НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ДУХ НА ЗНАНИЕТО И ТВОРЧЕСТВОТО, ДА ПРЕНЕСЕМ ЗАВЕТА И ДЕЛАТА НА ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛИ В УТРЕШНИЯ ДЕН И ДА ПОКАЗВАМЕ ЕЖЕДНЕВНО ВЕРНИЯ ПЪТ – ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВА ДА СЪХРАНИМ И ПРЕДАДЕМ НА НАШИТЕ ДЕЦА БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И ВЯРА В ПРОСВЕЩЕНИЕТО. ЗА ДА ПРЕБЪДЕ СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ! ЗАЩОТО "ЕДИН НАРОД, КОЙТО ИМА СЪЗНАНИЕ, КУЛТУРА, ПИСМЕНОСТ, НАУКА, НЕПРЕМЕННО ЩЕ ИМА СВЕТЛА И ТРАЙНА БЪДНИНА!"

БЛАГОДАРЯ ВИ, УЧИТЕЛИ! БЛАГОДАРЯ ВИ, БУДИТЕЛИ!


СОФИЯ, 1 НОЕМВРИ 2014 Г. МИЛЕНА ДАМЯНОВА
НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ГЕРБ
В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Facebook коментари