Петък, 23 Февруари 2024 г.

Милена Дамянова: Програмата за саниране на ГЕРБ предвижда 100% финансиране за първите две години

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Силистра се срещнаха с потребителите на социални услуги в две заведения от област Силистра – Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Съпричастие" в гр. Силистра и Дневния център за възрастни хора с увреждания в с. Сокол, община Главиница.
Водачът на листата Милена Дамянова подчерта, че тези срещи трябва да са регулярни. Пред потребителите на социални услуги тя обясни, че така актуалното увеличение на цената на тока е неизбежно. "Защо мислите, че ДПС така рязко оттегли доверието си от правителството "Орешарски"? Цената на електроенергията бе изкуствено задържана ниска и в момента задълженията, натрупани в НЕК, са причината за скока", каза Дамянова. Тя обясни, че в управленската програма на ГЕРБ са залегнали три пъти повече пари за енергийни помощи. "В допълнение, нашият екип разработи програма за санирани на панелните жилища, като тази програма предвижда 100% финансиране за саниране в първите две години. А това ще доведе до по-ниски сметки за ток и отопление", посочи Дамянова.
Пред хората с увреждания Дамянова акцентира и върху залегналата промяна в управленската промяна на ПП ГЕРБ относно издаването на експертизи от ТЕЛК. "Предвидили сме облекчаване на режима в посока хората с необратими заболявания да не минават на периодична оценка. Но ние сме предвидили и преразглеждане на решенията, за да се избегнат т.нар. "фалшиви ТЕЛК-ове", каза Дамянова.
Според областния координатор на ПП ГЕРБ-Силистра и кандидат за народен представител Стефан Господинов, за да се промени перспективата пред държавата, е необходимо да бъдат създадени условия за подобряване на бизнес средата. "Затова аз ви призовавам към гражданско самосъзнание. Гражданското общество трябва да проявява нетърпимост към всички незаконни прояви – както към фалшивите ТЕЛК-ове, така и към неиздаването на касови бележки. България остана в хаос. А единствената партия, която може да стабилизира държавата, това е партия ГЕРБ", каза Господинов.
На въпрос от управителя на ЦСРИ "Съпричастие" Красимира Георгиева относно увеличаване капацитета на Центъра отговори кандидата за народен представител Денка Михайлова. Тя подчерта, че увеличаването на капацитета на заведението не е от правомощията на общинска администрация и обясни, че за да бъде увеличен капацитета на социалното заведение, допълнителни бройки могат да се прехвърлят от Дома за деца, лишени от родителска грижа, поради процеса на деинституционализация.

Facebook коментари