Вторник, 05 Юли 2022 г.

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ посетиха пострадалите в дуловското село Долец

Кандидатите за народни представители Алтимир Адамов, Денка Михайлова и Янка Господинова от 20 МИР-Силистра посетиха пострадалите от наводненията семейства в дуловското село Долец. Пет къщи от селото са тежко засегнати, като жителите имат нужда от дрехи, завивки и строителни материали.
Представителите на ПП ГЕРБ дариха финансови средства на най-засегнатите семейства, а областната организация на партията стартира набиране на най-необходимото, за да бъдат подпомогнати пострадалите.
"Най-необходими на хората сега са дрехи, обувки и завивки. Стартираме веднага кампания, за да помогнем на жителите на Долец. Ще осигурим и строителни материали – пясък, цимент – за ремонт на къщите", заяви Алтимир Адамов.
Денка Михайлова обяви, че всички желаещи да дарят могат да занесат дрехи, обувки, завивки, килими или пердета на адреса на общинския офис на ПП ГЕРБ в Силистра на ул. "Добрич" 70. "До края на седмицата ще съберем материалите и ще ги донесем в селото", каза Михайлова.
Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед заяви, че реакцията на наводнението в с. Долец е била изключително бърза и адекватна. "Ще осигурим на хората компенсация, колкото общината може да си позволи. В първите часове след уведомяването за приливната вълна бяха осигурени техника, хора, гориво, за да се минимизцират щетите", каза още д-р Ахмед.

Facebook коментари