Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

ОБЩИНАРИ ПОДПОМАГАТ С ЛИЧНИ СРЕДСТВА ЛЕЧЕНИЕТО НА БЕРКО

Общинари събраха лични средства за лечението на 5-годишния Беркин Сергин – Берко от Силистра. Инициативата за благотворителния акт е на общинските съветници Георги Кърджиев и Славянка Стоянова – заместник-председатели на постоянните комисии по здравеопазване, социална политика, децата, младежта и спорта и по образование, наука и медийна политика в общинския съвет на Силистра.
Съпричастни към стремежа за решаване на здравословния проблем на малкото момче са станали общинските съветници, кметове и кметски наместници, както и ръководството на община Силистра. Събраните чрез дарителница 500 лева ще бъдат преведени днес по набирателната сметка на името на Беркин Сергин в банка ДСК.
В Силистра продължава благотворителната кампания в полза на 5-годишния Берко, който страда от юношески артрит със системно начало. Заболяването му се отключва при имунизация, когато е бил на година и два месеца. Семейството е опитало много лечения, но без успех. Отскоро един път месечно му се прилага биологичното средство "РоАктерма". Цената на 1 инжекция е 1 200 лв. За целия курс на лечение са необходими 15 600 лв. Въпреки че родителите на детето работят, сумата е непосилна за тях.
Младежи от Силистра, трогнати от драмата на семейството, организираха благотворителна кампания. Дарителници са поставени на много места в града. Тези дни и кукленият театър се присъедини към инициативите с благотворителен спектакъл, а деца и доброволци подредиха коледен базар със саморъчно изработени картички. По информация от инициаторите до момента са събрани над 5 000 лева.

Facebook коментари