Вторник, 23 Юли 2024 г.

Крал Джулиън, маймуната лемур, се завръща в зоологическата градина в Кълъраш след отвличане

За необичаен инцидент в съседния на Силистра румънски град писа вчера КВОРУМ, при който двама души са проникнали в зоологическата градина в Кълъраш и са откраднали лемур на име Крал Джулиън. Случилото се е в четвъртък, 13 юни.

Според информация, кражбата е дело на двама младежи от града, които са успели да проникнат незабелязано в зоната на лемурите и да откраднат ценния екземпляр. На черния пазар, такива животни достигат високи цени, вариращи между 5 000 и 7 000 евро.

След като забелязват липсата на лемура, служителите на зоологическата градина незабавно се обръщат към полицията. Благодарение на бързата им реакция, е открита сградата, където е бил държан Крал Джулиън - изоставена постройка в квартал "Ливада". За щастие, макар и вързан и изоставен, лемурът е в сравнително добро здравословно състояние.

Източник: Кълърашпресс

Разследването на полицията довежда до идентифицирането на единия от извършителите - 18-годишния Курт Франческо Йонуц от Кълъраш. В престъплението му е съдействал и друг младеж. И двамата са под разследване от прокуратурата за деянието си.

Facebook коментари