Неделя, 16 Юни 2024 г.

"Добруджанче" от Силистра очарова публиката в Каварна

Детска фолклорна формация "Добруджанче" от гр. Силистра завоюва сърцата на публиката с участието си в Осемнадесетия общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето", проведен в Каварна на 25 и 26 май.

Събитието, организирано от община Каварна и продуцентска къща "Пирина", събра на централния площад на морския град деца и младежи от Украйна, Молдова и България. Те представиха богатата фолклорна култура на своите страни, пренасяйки публиката в пъстроцветен свят от танци, песни и традиции.

"Добруджанче" се отличи с енергичните си изпълнения, автентични костюми и завладяваща хореография. Малките танцьори, под ръководството на своя хореограф Симеон Симеонов, успяха да предадат на публиката любовта си към българския фолклор и да я зарадват с емоционалното си представяне.

Публиката бурно аплодира танцьорите от "Добруджанче" и изрази своето възхищение от таланта и усърдието им. Участието им в събора е поредното доказателство за богатата фолклорна традиция в Силистра и за всеотдайната работа на Симеон Симеонов и неговите възпитаници.

Поздравления за ДФФ "Добруджанче" при НЧ "Доростол-1870" за поредния им успех! Нека техният талант и ентусиазъм продължават да радват публиката и да съхраняват красотата на българския фолклор!

Facebook коментари