Понеделник, 04 Март 2024 г.

Росен Плевнелиев: "Благодаря ви силистренци за радушното посрещане!"

Вече не е страшно и трудно да си земеделски производител, колкото преди години, вече не се мисли само за това да се изкарат пари за покриване на взети кредити, а остават средства и за закупуване на нова техника. Благодарни сме, че времето беше с нас и през миналата и тази година имаме много добра продукция. Това разказаха земеделските стопани от село Белица на кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев по време на посещението му в Силистренския регион. Жителите на селото са сред инициаторите за възстановяването на поливното земеделие, за да може да се възстанови зеленчукопроизводството в Добруджа и Силистренско. Обмисля се създаването на сдружение с тази цел.
Според Росен Плевнелиев, винаги водещото в едно начинание трябва да бъде дългосрочния приоритет. Затова кандидат-президентът на ГЕРБ насърчи реализирането на идеята за възстановяването на поливното земеделие в региона. По думите му, България има всички възможности вместо да изнася предимно сурови продукти, експортът й да бъде от по-качествена готова продукция. В момента средствата, предвидени за земеделие, подпомагат частната инициатива, затова и много хора се обърнаха към този сектор на икономиката, коментира още Плевнелиев.
Няма пустееща земя, всичко се обработва, обобщи Росен Плевнелиев след срещите си във фирма "Агра" и мандра "Белица". Пред служителите им Плевнелиев заяви, че ако бъде избран за президент ще работи за стратегия за развитие на земеделието през следващите 10 години, която да позиционира българското земеделие по нов начин.
Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ обеща, че ще продължи да работи за изграждането на Дунав мост при Силистра. Той припомни, че още като министър на регионалното развитие го е включил в Дунавската стратегия и в приоритетите 2020 на пътния сектор.
Иначе сред силистренци, посещението на кандидата за президент Росен Плевнелиев предизвика истинки фурор. Той посети Дунавския парк – най-стария на територията на Балканския полуостров, градския пазар и центъра на града. Раздаде хиляди снимки с автографи на малки и големи.
Помолен да коментира свои изявления,че не е политик, а експерт, Росен Плевнелиев се пошегува, че е добре инженерите да стават политици, но обратното е лошо. Той заяви, че президентът трябва да дефинира дългосрочните приоритети на държавата и да дава възможност те да са в синхрон с регионалните приоритети. "Задаваме дългосрочно посоката , за да гарантираме стабилност и последователни усилия на много правителства, намираме подходящите модели и президентът спира дотам - той гарантира, че моделът в България работи, че институциите работят в интерес на гражданите и националните приоритети – всичко останало е предмет на изпълнителната власт", обясни Плевнелиев.

Facebook коментари