Неделя, 03 Март 2024 г.

Кметът на Калипетрово: Явор е сериозно момче, семеен с две дъщерички

След дни без ток и вода в Силистренско, на жител на силистренското село Калипетрово не му издържаха нервите и нахлу в сградата на "Енерго-Про", за да приготви закуска за семейството си.

Явор Павлов стана популярен не само в родния си край, но и в страната с действията си - за разлика от всички останали, които само коментират в социалните мрежи и недоволстват във виртуалното пространство, съобщава в свой репортаж БНР.

От събота Силистренска област бедства. Проблемът с пътищата бе разрешен сравнително бързо, но не така стои въпросът с доставката на електричество до домовете на хиляди граждани. До вчера близо 20 000 абонати в 45 населени места, намиращи се в седемте общини на региона, бяха без ток и без вода.

Към днешна дата все още има 27 села без електрозахранване – над 6 600 абонати и техните семейства.

Във време, когато електричеството е основния ни източник на светлина и топлина, нервите на един млад мъж не издържаха.

Коментарите в социалните мрежи за постъпката на Явор Павлов са от "Осанна!" до "Разпни го!". Ето какво споделиха жители на Калипетрово.

"Знае се, че те правят някакви умишлени изключвания на тока, за да не претоварят мрежата. Над 30 часа бяхме без ток".

"За нас, възрастните не е изненада. Виждали сме и по-лошо".

Никола Узунов, кмет на Калипетрово, отбеляза, че селото е добило популярност.

"Станахме известни с това момче. За мен е сериозно – семейно, с две дъщерички. Младите хора не са свикнали на такъв начин на живот – без ток, телефони и екстрите, с които живеем. Вероятно това го е предизвикало да стигне до саморазправа с Енергото в Силистра. За мен е нормален и възпитан мъж, но явно ситуацията го е предизвикала".

В Калипетрово вече сме добре, имаме и ток и вода, каза още кметът.

"Бурята предизвика прекъсване на електропреносната мрежа. Имаше скъсани стълбове. Нямаше възможност да се достигне до далекопроводите. Тежка беше ситуацията, в която бяха постовени работещите в "Енерго-Про", които са наши приятели и близки, и когато плюем Енергото, ние плюем по своите роднини и приятели. Прекаляваме с тази грубост, която я има по всички медии и социални мрежи. Природата е непобедима. Тя си казва думата. Не може да се сърдим едни на други".

За "наказателната" си акция срещу електроразпределителното дружество Явор Павлов бе задържан от полицията за няколко часа и пуснат срещу акт за дребно хулиганство по Наредба 1 на Общината за опазване на обществения ред и чистотата.

Снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари