Понеделник, 04 Март 2024 г.

Силистренец протестира с правене на сандвичи в сградата на Енергото

Явор Павлов от силистренското село Калипетрово изрази своя граждански протест и недоволство заради липсата на ток в селото.

Той влезе днес в сградата на "Енерго Про" в Силистра около 9 часа сутринта, за да направи сандвичи за себе си и семейството си. В селото няма ток повече от два дни.

На видео, разпространено в социалната мрежа, се вижда как Павлов влиза в офиса на дружеството с хляб, дъски за рязане, нож, хранителни продукти и парти грил.

Охраната на дружеството прави опит да спре мъжа, но той отказва и заявява, че няма да си тръгне, докато не направи закуска за двете си малки деца.

"Искам да направя сандвичи. 24 часа не съм ял. И децата ми стоят гладни вкъщи", крещи мъжът и настоява да му се донесе разклонител, за да включи грила.

След като не получава такъв, той изключва машината за теглене за билетчета за ред и я включва там. Павлов е гневен и на кмета на Калипетрово за непочистените улици и го кани да закусват заедно.

Междувременно служителка на електроразпределителното дружество уведомява мъжа, че до час и половина ще има ток на неговата улица в селото. След това двама полицаи влизат, за да му поискат лична карта, с което видеото приключва.

От КВОРУМ се свързахме с Явор, който ни разказа, че за постъпката му е съставен акт за дребно хулиганство. Той заяви, че няма нищо лично против служителите на дружеството, но иска да изрази своя протест и гражданска позиция за това, че не е нормално в 21 век, в една европейска държава при първия сняг хората да бъдат лишавани толкова дълго от нещо толкова важно - електрическата енергия.

"Не съм доволен от реакцията на дружеството. Направих това, за да обърна внимание на проблема, но вместо да се заемат с него, ме санкционираха", каза Павлов.

Явор Павлов заяви за КВОРУМ, че няма да обжалва акта си за дребно хулиганство и ще си плати глобата.

Facebook коментари