Събота, 20 Юли 2024 г.

6 от 15 екипа, участващи в акселераторa на Академия за местни предприемачи 7.0, са от Силистренско

Поредният сезон на "Академия за местни предприемачи" отново ни показа, че популярността на програмата расте и привлича все по-конкурентни и амбициозни идеи. Радва ни фактът, че има толкова предприемчиви хора, които не само търсят лична и професионална реализация в родните си места, но и са мотивирани да подобряват и развиват средата около себе си.

За участие в седмото издание на програмата кандидатстваха 46 екипа от регионите на Благоевград, Кърджали, Хасково и Силистра.

След първи етап на оценка и обсъждане поканихме 26 от тях на видео интервю с ескперти от Център Ринкър и представители на Филип Морис България. В разговор с кандидатите научихме повече за тях, идеите и целите им.

Изборът за прием в акселератора бе труден, тъй като всички се представиха чудесно. Видяхме сериозна мотивация и аргументирана защита на идеи и проекти.

Поканихме 15 екипа да се включат в акселераторската програма на Академия за местни предприемачи 7.0.

Благодарим за участието на отпадналите на този етап, като им пожелаваме да не се отказват и да се борят за осъществяване на идеите си. Очакваме ги в следващите издания на програмата.

Предприемачите и идеите, които продължават напред, са:

Салвадор-Асен Бачков и Васил Петров – Optimizee, Силистра
Стефани Згурева - Plant Atelier, Кърджали
Тонка Николова – Спарта, Кърджали
Георги Марков - Foodmark Delivery, Силистра
Теодора Йорданова - Luxury catering, с. Окорш
Елица Петрова и Даниела Костова - Boho Pro, Силистра

Яница Карапенева - HRP-Training, Силистра
Антонио Клечеров -AK MUAY THAI GYM, Банско
Надя Йовчева – Арт ателие, Димитровград
Весела Дончева и Ангелина Дончева - Vaya Handmade Soaps, Хасково
Мартин Станоев – ArtUp, Блгоевград
Станислава Иванова - Nick's specialty coffee, Благоевград
Радост Василева и Димитър Падарев – Спортувай с мен, Гоце Делчев
Светлозара Ковачева – резци и форми за сладки, Силистра
Джейляна Вранчева и Мустафа Кьосов - Джейля-декорации от скандинавски мъх, Гоце Делчев

Обученията ще се провеждат на живо в София, в три последователни уикенда (ноември – декември 2023). Предприемачите ще работят върху бизнес модела си, ще се учат как да маркетират и продават своите продукти и услуги, как да пезентират пред жури и потенциални инвеститори, ще разпишат бизнес план. Експертите от Център Ринкър и външни ментори ще им помогнат да доразвият идеите си, за да представят възможно най-добре потенциала си на Големия финал.

Финалът е на 26 януари 2024 г., когато участниците ще защитят разработените бизнес планове пред жури, за да се борят за безвъзмездна финансова награда. Тази година общият награден фонд е увеличен на 35 000 лева, предоставен е от Филип Морис България.

"Академия за местни предприемачи" е обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които искат да стартират собствен бизнес. Насочена е към тютюнопроизводителните региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на "Филип Морис България" като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2022".

Facebook коментари