Вторник, 18 Юни 2024 г.

Немски проект за екологично образование гостува в Силистра

Немски проект за екологично образование гостува в Силистра

"Ден на река Дунав" ще проведе Асоциация за защита на дивата природа (AWP) – Германия (danubedays.org) в партньорство с екипа на проект "Активни" – България. Събитието ще стартира на 28 септември от 14.00ч. в Дунавския парк в Силистра и е част от поредица подобни изяви в повече от 20 града по течението на реката.

Организаторите предлагат безплатни образователни и занимателни игри с фокус върху значението на река Дунав за животните и растенията и как замърсяването с пластмаса, особено микропластмаса заплашва водния хабитат. Те

Участниците ще научат как река Дунав свързва много страни и хора, какво причинява огромното пластмасово покритие на природата от хората и как можем да му противодействаме. Дейностите започват с изследователски трейлър, последван от серия от пъзели с екологична образователна тема. Събитието предлага още занимателни учебни ателиета, експериментални станции и видео игра.

Каним всички млади и не толкова млади хора да присъстват на "Деня на река Дунав" в Дунавския парк, Силистра на 28 септември от 14.00ч.

Заинтересованите лица са добре дошли да се регистрират на мейла, предоставен от организаторите benjamin@awpwildlife.org.

Партньор в Силистра е екипът на проект "Активни" с Координатор Д-р Диана Бебенова-Николова. Проектът се изпълнява от четири организации: Сдружение "Паралел-Силистра", България; Асоциация "Креатива", Испания; Европейски институт "За гражданите", Португалия; и Асоциация "Боско Анджимбе ", Италия.

Facebook коментари