Вторник, 23 Юли 2024 г.

ДАНС и КПКОНПИ в общината в Омуртаг

ДАНС, МВР и антикорупцианната комисия КПКОНПИ са запечатали сградата на общината в Омуртаг, съобщи БНР, цитирайки свои източници. От пресцентъра на вътрешното министерство потвърдиха пред "Сега" за акцията и че полицията оказва съдействие в разследването на антикорупционната комисия.

Тече проверка на кмета Ешреф Ешрефов дали е възлагал поръчка за дърводобив на баща си, твърди Нова тв.

Проверката била рутинна, каза за радио "Шумен" заместник-кметът на търговищката община Мехмед Мехмедов. По думите му има достъп до общинската административна сграда. Той е категоричен, че кметът Ешрефов не е възлагал поръчки на баща си. Самият кмет не отговаря на обаждания по телефона, съобщава БНР.

Разследване за корупционни престъпления се води под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Те са свързани с нарушения по проведени обществени поръчки с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Извършват се претърсвания и изземвания в два частни адреса и на три фирмени. Към момента няма задържани и привлечени към наказателна отговорност хора, информират от прокуратурата. Работата по досъдебното производство продължава. Текат разпити на свидетели.

Facebook коментари