Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Искрен Иванов спечели десетия "Дунав Ултра"

39-годишният Искрен Иванов от град Добрич е колоездачът, който достигна първи крайната точка на маршрута "Дунав Ултра" в тазгодишното десето юбилейно издание на колоездачното предизвикателство. След като тръгна от Видин, му бяха необходими само 28 часа и 19 мин. за да измине близо 700 км. до Дуранкулак, подобрявайки с 4 часа най-доброто време досега. Искрен Иванов бе посрещнат и получи сертификат с резултата си от кмета на село Дуранкулак Веселин Йорданов.

Маршрутът на "Дунав Ултра" се движи по поречието на река Дунав от Видин до Силистра, след което преминава покрай Добрич и през Генерал Тошево, за да финишира в най-северната точка на Черно море. Тази година участваха над 150 колоездачи от 7 държави.

Дунав Ултра: Колоездачите от Смолян пристигнаха първи в Силистра

Искрен Иванов развива собствен бизнес в Добрич, но е отдаден на спорта, като играе футбол в областната група. От март е започнал целенасочено да се подготвя за участието си в "Дунав Ултра". От май е навъртял в тренировки 6500 км., като най-дългите карания са били над 300 км.

В официалното време, с което завърши "Дунав Ултра", влизат и почивките, включително задължителната от минимум 4 часа за сън, която той е избрал да направи в Силистра. Така времето му за каране от Видин до Дуранкулак е 23 часа и 33 минути. Насрещният вятър му е попречил да постигне дори още по-впечатляващ резултат.

150 колоездачи от 7 държави ще посетят Силистра в 10-то юбилейно издание на Дунав Ултра

"Аз съм много удовлетворен от моето каране. Първия ден карах 500 км. при изцяло насрещен вятър с една прекрасна средна скорост от 27.7 км/ч. Завърших това предизвикателство със средна скорост 28.2 км/ч. За 680 км. и около 4500 м. денивелация това е прекрасно постижение за моите възможности", сподели за радио "Добруджа" Искрен Иванов.

Още двама колоездачи от Добрич участваха в "Дунав Ултра" тази година – Георги Папанчев и Костадин Костадинов, които успешно се справиха с дистанцията в рамките на 3 дни.

Facebook коментари