Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Александър Сабанов: "Това са откровени лъжи!"

Уважаеми кворумци, получихме по електронната поща отговора на г-н Александър Сабанов във връзка с днешната пресконференция на кмета Иво Андонов и заместника му Милен Пенчев. Публикува ме го без редакторска корекция или коментар.


Във връзка с днешната пресконференция на кмета Иво Андонов и зам. кмета Милен Пенчев, в която участваха и общинските съветници Валентин Господинов и Красимир Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Сабанов заяви пред медиите своята позиция.
"Казаното от зам. кмета Милен Пенчев е смешно и невярно. Ако се погледне назад във времето, Общински съвет-Силистра винаги е подкрепял футбола и това се вижда от решенията, които сме вземали. Незнайно защо обаче Милен Пенчев се опитва да замеси моето име в някакъв конфликт с футбола при положение, че на последната сесия бяха гласувани нови пари за "Доростол". Ако исках това да не се случи, трите съветнички - Николета Колева, Керанка Василева и Бисерка Костова , които ме подкрепят и които напуснаха с мен ПП ГЕРБ, нямаше да гласуват "за". С това ясно отговарям на г-н Милен Пенчев, че аз съм "ЗА" футбола в Силистра и с действията си досега съм го доказал! Видно от отчета приходи от решения на Общински съвет общо: 273 000 лв., от спонсори: 73 000 лв. Не виждам защо аз трябва да съм виновен и за яловите опити на зам. кмета да намери спонсор за "Доростол". Дали през близо шестте месеца на управление на Пенчев като изпълняващ длъжността кмет е провел разговори само с един потенциален спонсор.
Искам да заостря вниманието на обществеността и любителите на футбола с факта, че на предходното заседание Пенчев обяви, че лично той е допринесъл от спонсори - 220 000 лв. да влязат в общинския футболен клуб, а реално по отчета се вижда, че те са около 73 000 лв.
КЪДЕ ИЗЧЕЗНА РАЗЛИКАТА, Г-Н ПЕНЧЕВ?
Явно е обаче, че с присъствието си на тази пресконференция, г-н кмета Иво Андонов показа кой ще е третият му кандидат след Ростислав Павлов и Тихомир Борачев в надпреварата за кметския стол - а именно Милен Пенчев. Не считам г-н Пенчев за свой конкурент на предстоящите избори за местна власт, въпреки че на него много му се иска да е така. Относно твърдението за "Синята зона" заявявам, че и това също не отговаря на истината, тъй като до този момент няма внесена докладна записка по темата "Синя зона", нито пък е обсъждана такава.
Няма да коментирам изявленията на зетя на Милен Пенчев - Валентин Господинов, който е съпруг на неговата сестра, защото са смешни. За два мандата като общински съветник Господинов явно не се постарал да се запознае със Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Facebook коментари