Понеделник, 24 Юни 2024 г.

Силистренски депутат отстъпи за втори път мястото си в парламентарна комисия на Делян Пеевски

С избор на ръководства и промени в състава на парламентарните комисии започна работата си днес парламентът. В програмата са включени и процедурни правила за избор на подуправители на БНБ, ръководство на Сметната палата и нов състав на ВСС.

Депутатите ще гласуват и предложения за промени в състава на част от комисиите.

Гюнер Ахмед отстъпва мястото си в Правна комисия на Делян Пеевски, който заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ напуска Комисията по конституционни въпроси.

Това се случва за втори път в рамките на това народно събрание, след като 6 юни силистренски депутат отстъпи мястото си в Комисията по конституционни въпроси на Делян Пеевски.

Силистренски депутат отстъпи мястото си в Комисията по конституционни въпроси на Делян Пеевски

Гюнер Ахмед, който става депутат за трети пореден път от 20 МИР-Силистра, след като вече беше депутат в 47-то и 48-то Народно събрание, отстъпи мястото си, след като предложението беше внесено от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в деловодството на парламента.

Мнозинството в Народното събрание избра депутата от ДПС Делян Пеевски за член на комисията по правни въпроси със 164 гласа "за", като освободи народния представител Гюнер Ахмед.

Против участието му в комисията гласуваха само от "Има такъв народ".

С друго решение Пеевски беше освободен като член на комисията по конституционни въпроси.

Facebook коментари