Вторник, 23 Юли 2024 г.

Силистренски депутат отстъпи мястото си в Комисията по конституционни въпроси на Делян Пеевски

Депутатът Делян Пеевски от ДПС да бъде избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, предвижда проекторешение. То е внесено днес от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в деловодството на парламента. Предложението е публикувано на сайта на институцията.

Предлага се от състава на Комисията по правни въпроси да бъде освободен Гюнер Ахмед от ДПС, избран от област Силистра, и неговото място да заеме колегата му Делян Пеевски.

Гюнер Ахмед, който става депутат за трети пореден път от 20 МИР-Силистра, след като вече беше депутат в 47-то и 48-то Народно събрание.

По-рано днес Народното събрание избра новия редовен кабинет с премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел. Двама депутати от ДПС - председателят на Движението Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, подкрепиха правителството. Останалите депутати от ДПС не са участвали в гласуването на кабинета "Денков-Габриел", показва разпечатка от вота, разпространена от пресцентъра на Народното събрание.

Попитан защо с Пеевски са гласували "за", Мустафа Карадайъ припомни, че ДПС счита, че 49-ото Народно събрание има важна задача да направи съдебна реформа. "Съдебната реформа не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат", подчерта той пред журналисти в парламента.

Facebook коментари