Петък, 19 Април 2024 г.

Криза с водоподаването в Айдемир: Хиляди жители могат да останат без вода заради авариен ремонт

Водоснабдяване и Канализация" ООД - Силистра обяви нова криза с водопровода, която засяга най-голямото село в региона - Айдемир. В периода от 31.05.2023 г. до 02.06.2023 г. ще бъде извършен авариен ремонт на водопровода по ул. "Ореховски дол" в квартал Деленки.

Решението за спиране на водоподаването на абонатите на улицата е взето във връзка с необходимостта от извършване на неотложни ремонтни дейности. Това обаче може да остави хиляди жители на селото без основното им средство за живот - вода.

Недостатъчното информиране от страна на "Водоснабдяване и Канализация" ООД - Силистра възбуди недоволство и неудовлетворение сред местното население. Жителите на Айдемир изразяват гнева си и недоверие към компанията, тъй като това не е първият случай на прекъсване на водоснабдяването в населеното място.

В Айдемир не искат нова канализация

Призоваваме "Водоснабдяване и Канализация" ООД - Силистра да поеме отговорността си към абонатите си и да осигурим адекватна комуникация и информация относно авариен ремонт и очакваните срокове за възстановяване на водоподаването. Необходимо е да се предпазни, осигуряващи достъп до мерки за вода за жителите на защитените райони, особено по време на летните горещини.

Facebook коментари