Събота, 25 Май 2024 г.

В Айдемир не искат нова канализация

Жители на силистренското село Айдемир заплашват с протести и жива верига, с които да спрат проекта за воден цикъл по тяхната улица, съобщава БНР. Доволни са от канализацията, която имат от 1974 година. Преди две години улицата им дори е била асфалтирана и не искат отново да бъде разкопана. Нямат доверие, че това, което ще бъде направено, ще е по-хубаво от досегашното.

Живеещите на улица "Преслав" не искат европейските пари по проекта и са съгласни да бъдат пренасочени към друг район на селото. Още повече че в проекта не е включена цялата улица.

С подписката, изпратена до ВиК, е запознат и кметът на Айдемир инж. Денчо Георгиев. Изненадан е, че улицата е включена в работния проект за нова канализация при наличието вече на такава, и то некомпрометирана в годините. Твърди, че когато през 2021-ва подава улица "Преслав" за асфалтиране, се е съобразил с това, че не предстои разкопаване. Изпълнителят на строителните дейности обаче потвърждава, че ще се работи по нея. Отива на разговор във ВиК, допускайки, че може да има грешка в работния проект.

От ВиК са категорични, че всичко е в ръцете на строителния надзор. Директорът на дружеството инж. Тошко Тодоров заяви, че разбира притеснението на хората, но и че проектирането е правено още през 2018 година и тогава били заложени нови принципи за отвеждане и пречистване на водата.

Снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари