Неделя, 26 Май 2024 г.

Две безплатни представления ще гледат децата на Силистра през месец май

Драматично-куклен театър-Силистра ще изиграе безплатно две представления за своите най-малки зрители в навечерието на 1 юни - Международния ден на децата, подарък за тях от двама уважавани съграждани.

Първото безплатно представление с вход свободен ще е на 21 май, неделя, от 11.00 часа. На този ден малките жители и гости на града ще могат да се насладят на прекрасната детска пиеса "Легенда за доброто сърце", чиято драматизация е по Ярослав Водражек. Режисьор на пиесата е Светлана Раду, сценографията и куклите са дело на Анжела Жосан, а участват артистите Илияна Крушева и Станислав Георгиев.

Подаръкът е от г-жа Евгения Владимирова във връзка с рождения ден на д-р Здравко Георгиев - един от медиците, арестуван в Либия. Педиатърът д-р Здравко Георгиев е роден на 21 май, 1950 г. в гр. Силистра. Завършил е медицина във ВМА-София и специализира детски болести. Той е съпруг на Кристияна Вълчева, също една от осъдените на смърт в Либия медицински сестри. Д-р Георгиев попада в затвора заедно със сестрите и палестинския лекар Ашраф. "Посвещавам това представление на децата на Силистра и на д-р Здравко Георгиев - човек, който е помагал на всички със своето добро сърце", каза г-жа Евгения Владимирова.

Второто представление с вход свободен, ще е на 31 май от 18.00 часа. То е подарък за малките зрители на Силистра от народния представител от коалиция ГЕРБ-СДС Ивелин Статев също по повод Международния ден на децата - 1 юни. На този ден и в този час децата ще гледат безплатно драматизацията на класическата и легендарна приказка "Пепеляшка" от Шарл Перо. Драматизацията и постановката са дело на Теодора Попова-Лазарова, сценография - Диана Узунова-Тодорова, музика - Георги Гарчов, а в ролите малките зрители ще видят актьорите Елена Кешишева, Илияна Крушева, Мима Дапкова и Станислав Георгиев.

***

"ЛЕГЕНДА ЗА ДОБРОТО СЪРЦЕ"

Забравено от собственика си плашило стои самичко през студените есенни дни. При него попада ранено щъркелче. Двамата се сприятеляват и си помагат през зимата. Красива приказка за деца и възрастни за това, че всеки мечтае да лети, но за полета не са нужни криле.

***

"ПЕПЕЛЯШКА"

Дали изгубената кристалната обувка, изработена от феята, ще намери своята единствена собственичка? Или пък лошата мащеха със своите надменни дъщери ще попречат на Пепеляшка? Принцът ще открие ли жената на своите мечти? Отговорите ще видите в класическото пресъздадената от нас приказка.

Facebook коментари