Вторник, 06 Юни 2023 г.

Изложба "Плакатът" на Людмил Чехларов ще гостува в Силистра

В Художествената галерия в Силистра ще бъде открита гостуваща изложба "Плакатът" на Людмил Чехларов, съобщават от културната институция за БТА. Събитието е насрочено за 2 февруари от 17:30 часа.

Пътуващата изложба е част от проекта "Плакатите разказват – каталог на Людмил Чехларов", който галерията в Добрич изпълнява с финансиране от Национален фонд "Култура" и от Министерството на културата.

В края на 2021 година проф. Людмил Чехларов дари на галерията в родния си Добрич 155 оригинални авторски проекта и над 230 плаката в тираж от 60-те години на XX век до наши дни. В тази връзка галерията разработи проекта, чиято цел е да популяризира творчеството на плакатиста на национално ниво чрез печатно издание, пътуваща изложба и съпътстващи събития.

Людмил Чехларов завършва Националната художествена академия, специалност "Плакат", в курса на проф. Александър Поплилов. Започва работа като плакатист в Държавния сатиричен театър. Изложбата проследява развитието на плакатното изкуство и театралния афиш от 60-те години на ХХ век до наши дни.

Facebook коментари