Петък, 01 Юли 2022 г.

Деца от силистренска градина са наградени на национални конкурси

Възпитаници на силистренската детска градина "Радост" са получили награди на два национални конкурса, съобщиха от детското заведение.

В първия конкурс "Воскресение Христово", обявен от Светия Синод, са участвали три деца в направление "Изобразително изкуство" - Преслав Йорданов Йорданов с рисунка "Благодатният огън", Зара Сабитова с рисунка "Възкръсването на Христос" и Сияна Пламенова" с "Любовта на Христос към децата". На първо място в първа възрастова група е класиран Преслав Йорданов Йорданов.

Вторият конкурс е организиран от фондация "Традиция" - за поезия,

рисунки и автентични рецепти. Конкурсът се нарича "Рецептите на баба". В направление за автентични рецепти са участвали пет деца. От тях са класирани три - Емил Сергеев Методиев, Йоана Атанасова Терзиева и Никол Ивелинова Павлова.

Участието в конкурсите е по линия на проект "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование", по който градината работи.По проекта децата работят под ръководството на Иванка Липчева. С детските рисунки от първия конкурс ще бъде направена благотворителна акция, средствата от която са за децата на Украйна.

Facebook коментари