Петък, 01 Юли 2022 г.

ПГСУАУ "Атанас Буров" с финалист на Национално състезание по чужди езици "Аз мога – тук и сега"

ПГСУАУ "Атанас Буров" с финалист на Национално състезание по чужди езици "Аз мога – тук и сега"- Борислав Атанасов Атанасов от 11а клас.

Шестото национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от VII до XII клас "Аз мога – тук и сега" се проведе от 15 до 17 април в град Девин. Надпреварата се организира от Американския университет в България и Регионалното управление на образованието – Смолян. Над 350 участници премериха сили в три етапа по три основни умения според възрастовата категория: слушане с разбиране ("Диалог); четене с разбиране ("Провери знанията си") и създаване на текст ("Напиши за себе си за…").

Гимназия "Ат. Буров" участва за първи път. Осем ученици, както и техните преподаватели по английски език – г-жа Илка Лазарова и г-жа Елена Трифонова участваха за първи път, но с отлични резултати, излъчвайки финалист - Борислав Атанасов Атанасов от 11а клас, който се класира в топ 20 . Поздравления и за Деси Петрова и Ани Николова от 9а, Джан Ешреф 9б, Елина Борисова 10в, Лъчезар Николов и Владислав Хърватев от 10а, Калоян Манев 12а клас.

Facebook коментари