Четвъртък, 26 Май 2022 г.

Първи независим общински съветник в местния парламент на Силистра

Със заявление до председателя на Общински съвет - Силистра д-р Мария Димитрова в местния парламент бе регистрирана промяна в състава на групата общински съветници на МК "Алтернативата на гражданите". Промяната бе огласена в началото на днешното заседание, както стана ясно от излъчването в социалната мрежа.

Заявлението е от тримата члена на местната коалиция - Димитър Трендафилов, Георги Гайдаров и Иван Ковачев, които изключват от групата си Стоян Узунов, който става първият независим общински съветник през този мандат. Мотивите за това решение не бяха обявени.

В състава на Общински съвет - Силистра влизат 33 общински съветници. След настъпилите промени групите в местния парламент запазват броя си - 8.

ГЕРБ - 11, МК "БСП за България" - 6, МК "Алтернативата на гражданите", СДП и Движение 21 - по 3, Коалиция "ДБ-обединение", АБВ и ДПС - по 2 и един независим съветник

От КВОРУМ припомняме, че съгласно Правилника за работа на местния парламент регистрация на група може да стане при минимум двама общински съветници в нея /за първи път през този мандат минималния брой на членовете на група бе намален от 3 на 2/.

Facebook коментари