Събота, 25 Юни 2022 г.

Бивш председател на Окръжен съд - Силистра е единствен кандидат за висш кадровик

В последния ден на срока за номинации, се появи и първият кандидат за член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) и това е съдия Деян Денев от окръжния съд във Варна.

Съдия Денев започва работа в силистренския съд на 01.03.2000г., а от 2004 до 2015 година е бил председател на Окръжен съд - Силистра.

На 9 и 16 октомври 2021 г. съдиите ще трябва да изберат нови двама членове на ВСС на мястото на подалите оставка Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова. Срокът за номинации изтича днес. На практика новите членове на кадровия орган ще бъдат такива най-много до 3 октомври 2022 г., когато изтича мандатът на сегашния състав, т.е. по-малко от година.

54-годишният Деян Денев е предложен за кадровик от негови колеги от районния, окръжния и апелативния съд във Варна, както и от магистрати от Девня, Провадия, Добрич и Силистра.

"Личните качества, които отличават съдия Деян Денев са лоялност, аналитичност и коректност. Умело използвайки изявените си лидерски качества е съумявал да организира, координира и ръководи екипи, базирани на откритост и толерантност. Показал е умение да изслушва и възприема различни аргументи, мнения и гледни точки.

Нравствените качества на Деян Денев са високо ценени от неговите колеги, не само в съдебните структури, в които е работил, а и в другите съдебни райони в страната. Воден от общочовешки ценности, същият изгражда отношенията си, базирани на уважение, отговорност и сътрудничество. Ползва се с авторитет между колегите си на прям човек, който неведнъж е заемал позиция в защита на съдийската професия", пишат неговите колеги в предложението.

Facebook коментари