Неделя, 05 Декември 2021 г.

ПРАВО НА ОТГОВОР

Вчерашната публикация в КВОРУМ "Хореографът Симеон Симеонов води силистренски танцьори на два фестивала в Северна Македония" предизвика една неочаквана реакция.

Рано тази сутринта на редакционната поща на сайта получихме позицията на художествения ръководител на ансамбъл "Добруджа" Димитър Джамбазов относно цитираната по-горе публикация, която бе озаглавена: "Кражба на танц".

Публикуваме писменото становище на г-н Джамбазов, като право на отговор, без корекции:

"Няма откраднат танц от местни хореографи и по точно от мен, както се изрази Симеон Симеонов. Това могат да го потвърдят всички колеги, бивши, настоящи, както всички танцьори и щатен персонал. През 2008 год. когато се обяви конкурс за Главен художествен ръководител на Ансамбъл "Добруджа" Силистра, кандидатсвахме много колеги от Силистра, включително и Симеон Симеонов(който е бил от 1972 до 2007год. в ансамбъла на работа). След събеседване със всички кандидати за длъжноста, аз бях одобрен от комисията. Когато постъпих на работа, танцът "Стомни" както и много други, беше в репертоара на Ансамбъл "Добруджа " и все още са. Танцът е описан в книжка "Танцово изкуство", което ще рече, че всеки един хореограф, танцов колектив, Народно Читалище и др. могат да си го поставят и да го имат в репертоара си безплатно. За невярно поднесената информация и оронване престижа, авторитета ни от Симеон Симеонов, което не го прави и за първи път, ще си потърсим правата по съдебен път, щом се налага. Веднъж имахме среща на ниво зам. Кмет преди години, но изглежда го е забравил. Ще му го припомним, защото не бях сам на тази среща!?
Но, щом не разбира от добро, нещата вероятно ще се решат по съдебен ред. (Пиша Симеон Симеонов без "Господин", защото след всички проблеми които е създавал през годините, аз не мога да го уважавам нито като човек, нито като професионалист)."

Facebook коментари