Неделя, 25 Февруари 2024 г.

В Тутракан се състоя премиерата на филма "Изгубеното знаме"

На 2-ри юни, Деня на Ботев и падналите за свободата на България, в град Тутракан се състоя премиерата на екранизацията "Изгубеното знаме".

По предварителен план, тя трябваше да бъде прожектирана на Амфитеатъра в града, но поради лошото време и пандемичната обстановка прожекцията се представи само пред официалните гости и участниците в драматизацията в залата на ресторант " Терма‘‘.

Ето какво сподели г-жа Антония Камбурова, ръководител на проекта "Изгубеното знаме‘‘ :

"Щастлива съм от реакцията и емоциите на гостите и участниците, които споделиха, че видяното надхвърля далеч техните очаквания. Имаме предложения за допълнителни прожекции и обмисляме различни варианти, тъй като нямаме възможност да наемаме всеки път прожекционна техника. "

Екранизацията отнема на екипа и участници, а читалището ''Христо Ботев" с. Белица е продуцентът.

Видео-оператор на филма е младият тутракански фотограф Толга Кантаров, а малко по-късно към него се присъединява и още един млад патриот - Николета Димитрова, чието дело е и монтажът на "Изгубеното знаме‘‘.

Месец преди прожекцията в екипа е включен още един млад човек – талантливият Георги Добрев от Пловдив, който създава по-голямата част от музиката към екранизацията.

"Безкрайно благодаря на хората и институциите, които помагаха -те са толкова много, че със сигурност ,ако почна да изброявам, ще пропусна някого.
Добре свършената работата в екип с толкова хора носи невероятен позитивизъм и осмисля всяка трудност. Вярвам, че много читалища ще последват нашия пример и скоро ще може да сме свидетели на интересни мероприятия с красиви идеи и с участие на много и различни хора. Вярвам, също така ,че у нас все още има хора, които могат да прегърнат една добра кауза, особено когато тя се казва " България" ! "

Facebook коментари