Неделя, 26 Март 2023 г.

Филмът "Изгубеното знаме", посветен на Априлското въстание, ще има премиера в Тутракан

Тези, които са вярвали, че родолюбието не е само чувство, но и действие "на ползу роду" получиха доказателство в усилията, които положи едно читалище в община Тутракан, в реализацията на филм посветен на 145 години от Априлското въстание.

От "Кворум" се свързахме с Антония Камбурова, ръководител на ДВГ "Щурчета" към НЧ "Христо Ботев - 1942", с. Белица, която да разкаже за родолюбивата инициатива.

Филмът "Изгубеното знаме" е идея на г-жа Камбурова и е собствен проект на читалището, реализиран със собствени средства и дарения, а също така и безвъзмездната помощ на много институции.

Труда на над 150 артисти-аматьори и екипа ангажиран по заснемането на филма е бил безплатен, като всички са се включили с голям ентусиазъм при реализиране на идеята.

Въпреки липсата на костюми, декори и професионални кинематографисти, имащи опит във филмовото изкуство, всички пречки са вече преодолени и предстои премиерата на филма.

Тя ще се състои на 2 юни, в Дунавски парк в град Тутракан, на откритата амфитеатрална сцена със седящи места за 250 зрители.

Прожекцията ще се състои след празничния концерт посветен на Деня на Ботев.

Facebook коментари