Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Ученици от Силистра и Пловдив се обучават съвместно на иновационни практики

В силистренската ПМГ "Св. Климент Охридски" започна изпълнение на 4-дневна програма в партньорство със СУ "П. Яворов" от Пловдив, което е продължение на майско гостуване на силистренски учители и ученици в града под тепетата, в рамките на Национална програма "Иновации в действие" (2020-2021) за изпълнение на програма за обмяна на добри практики.

Директорът на гимназията Анелия Невска представи специално подготвения материал на тема "Иновациите днес – инвестиции в бъдещето". В програмата са предвидени срещи с екипите за обмен на идеи, както и посещение на резервата в парк "Сребърна". В края на гостуването на 3 юни е планирана заключителната среща на екипите за оформяне на становище по направите изводи от проведените наблюдения на уроци.

В делови порядък ръководството на пловдивската гимназия подари на силистренските си приятели картина с архитектурен кът, представящ един от най-старите и красиви български градове, дело на учителя и художник Станислав Петев, наскоро получил награда от РУО на МОН Пловдив.

На снимката: директорката на силистренската гимназия Анелия Невска и колегата й от пловдивското СУ "Яворов" Пламен Стоилов

Facebook коментари