Четвъртък, 25 Април 2024 г.

Ивайло Марков: "Музиката ме отпуска"

Изгрява нова силистренска звезда на музикалния небосклон. 32- годишният Ивайло Марков, който от месец работи като помощник-кухня в силистренския дом за стари хора, подпомогнат от кмета на общината д-р Юлиян Найденов издаде първите си три песни - "Била си ти", "Едно момиче" и "Защо ли повярвах" в интернет пространството и те вече имат свои клипове.

Марков работи с Иван Неделчев и говори за последната от трите песни пред Общинското кабелно радио "Силистра".

"Известно време бях в хор "Седянка " и с времето усетих , че някак си нещата там не се получаваха , нямах простор да се реализирам. Отидох при Иван и го помолих да ми композира една песен, той не ми отказа , в последствие стигнахме и до текста. Попаднах на текст на писателя Иван Бодуров. Само за петнадесетина минути Неделчев беше готов с аранжимента",споделя Марков.

Като млад човек Ивайло мечтае, да се занимава с това , което му доставя удоволствие и в крайна сметка да изкарва парите и прехраната си с музика. Той е на ясно, че за да пробиеш в нашите географски ширини и в частност у нас трябва да имаш здрав "гръб" и по думите му "доста дебела финансова инжекция" и всичко това подплатено с желание и възможности и талант.

"Радостно е , че г-н Найденов ми помогна финансова за една от песните ми "Едно момиче". То е човек, който насърчава и помага на младите хора в Силистра. Искрено съм му благодарен, споделя Марков. За Ивайло формулата на живот са любовта и Господ.

"Това което днес работя извън музиката ми харесва , защото това е едно съчетания на смях и ядове а това са именно нещата от живота. Срещата с възрастните хора е своеобразна школа. Можеш да се срещнеш с характери, градени през годините. Иначе искам да изразя благодарността си към хората , които споделят моите идеи и виждания, но не е само благодарността, според мен трябва да бъдем преди всичко хора, живеем в озлобени времена, не е причина само пандемията", споделя в заключение Ивайло Марков.

Facebook коментари