Събота, 03 Юни 2023 г.

Поредна награда за директора на музея в Тутракан

Вълнуващ момент имаше дългогодишният директор на Исторически музей Тутракан г-н Петър Бойчев (офицер от резерва с чин капитан), на когото бе връчен награден знак "За вярна служба под знамената – IV степен" по време на кампанията "Бъди войник", проведена за пръв път в града. Той е резултат от заповед на министъра на отбраната и се присъжда за принос в областта на военно-историческите изследвания, патриотично възпитание на подрастващите, съхранение на паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение и във връзка с неговия 70-годишен юбилей.

Капитан I ранг Камен Кукуров му връчи наградния знак с пожелание за дълголетие и да бъде все така отдаден на родолюбивата кауза. Г-н Бойчев бе сред отличените и за преминалата наскоро в Силистра Паметна среща "Изпълненият дълг към една премълчана истина" във връзка с издадени от него или в съавторство книги, посветени на темата за освобождението на Добруджа. За оказаната по негов адрес голяма част научаваме от публикация в профирла във Фейсбук на Историческия музей на града, носител на званието "Град на Българската бойна слава".

Над 600 ученици от средни училища от общината и съседни населени места като Дулово, Силистра, Паисиево, Средище и други посетиха организирано кампанията на Министерството на отбраната в Тутракан. Голям интерес предизвикаха изложените въоръжение и техника на Сухопътните войски, екипировка и въоръжение на ВМС и Специалните сили. Експерти от Военното окръжие в Силистра разясняваха актуалните конкурси за вакантни длъжности, както и условията за кандидатстване.

Дългогодишният директор на Историческия музей в Тутракан капитан Петър Бойчев бе отличен с награден знак "За вярна служба под знамената – I степен" по време на кампанията "Бъди войник" в града. Наградата се връчва със заповед на министъра на отбраната и се присъжда за принос в областта на военно-историческите изследвания, патриотично възпитание на подрастващите, съхранение на паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение и във връзка с неговия 70-годишен юбилей.
Юбилейни медали по случай 70 години от края на Втората световна война връчи кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов на общественици и преподаватели от града от името на министъра на отбраната. Cпециално за жителите и гостите представителният духов оркестър на ВМС изпълни на открито в парка военни маршове и любими музикални произведения.

Facebook коментари