Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Търси се лепта за нов вид на "кръговото" край ДАП в Силистра

Колко малко му трябва на човека в днешното сложно откъм общуване време, предвид екстрасоциалните обстоятелства по света: хубаво място - в случая територията на к-с "Истър", с галещия окото изглед към река Дунав - тръгнала от райския извор, за да облива с любов лъка на древна Силистра; приятна компания от познати и не дотам известни Ви хора, които имат достатъчно от всичко - включително щедрост, за да я поделят със себеподобни; една - всъщност не една, а безброй мелодии на саксофон на майстор от Русе, за да докоснат душата и сърцето на участниците в благотворителната проява на Ротари клуб Силистра в "събота от ранен до късен следобед"; огнено шоу, което и сред бял ден може да осигури настроение за дни напред; разбира се, и блюда-специалитети за очите и за вътрешното спокойствие, защото българската кухня е и лекарство, но и духовен допинг; вино от марка "Сребърна" на "Пинк пеликан" - за наздравици. И пр. допълнителни "екстри" за хубаво настроение.
Останалото е свободен дух, социално ангажиране в името на още по-приветлива Силистра. Организаторът е известен - Ротари клуб Силистра - за 15 години - над 25 големи благоготворителни прояви - по традиция предимно за Коледа и Великден, тази година - по изключение, предвид световната "ситуация", преди поредния имен ден на клуба - Димитровден, и в навечерието на Деня на будителите, разбира се.
За гостите от други градове, както и за желаещи от Силистра - разходка не с лодка, а с катамаран срещу благотворителна лепта, в акваторията на Силистра. А за хората с нереализиран до този момент творчески талант - възможност за участие в курс по рисуване с Елена Маркарян, наградата - участие на рисунките в благотворителен версинаж - базар.

Facebook коментари