Неделя, 25 Октомври 2020 г.

Международният майстор по шах от Силистра Красимир Стефанов спечели 20-ият юбилеен турнир в Стражица

В Стражица се проведе 20-ият юбилеен открит турнир по шахмат, който събра 46 състезатели от страната, сред които един гросмайстор и трима международни майстори.

Те играха в 7 кръга на контрола 50 минути + 10 секунди на ход. След оспорвана борба победител стана мм Красимир Стефанов от Силистра с 6 точки, следван от Даниел Григоров от Своге с 5,5 и мм Павел Димитров от "Булмекс" (ВТ) с 5 т. Със същия актив е мм Светла Йорданова от ШК "Етър" на осмото място. 14-годишният Кристиан Ангелов от "Етър" е десети в генералното класиране с 4,5 точки, а неговият брат Стилиан с 4 т. е първи при юношите до 18 г., следван от Калоян Стоянов от "Пристис" (Русе) и Александър Желязков от същия клуб.

Първо място при ветераните спечели мс Салим Салимов от с. Крепча, следван от Валери Рибаров от Добрич. От местните участници най-добре се представи юношата Иван Иванов, следван от Илиян Иванов и главния организатор Ахмед Мустафов. Главен съдия на турнира бе Николай Йорданов от Велико Търново, а наградите връчваха кметът на Стражица Румен Павлов, депутатът от БСП Васил Антонов и председателят на Общинския съвет на Стражица Илиян Маринов.

Facebook коментари