Четвъртък, 03 Декември 2020 г.

До 31 август ще се приемат заявки за участие във втория национален конкурс за млади изпълнители "Дунавски звезди"

Вторият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Дунавски звезди" ще се състои от 9 до 11 септември 2020 г. в Силистра, съобщи неговият организатор - изпълнителят Йордан Марков. По думите му датите няма да се променят в бъдеще, независимо от това в какви дни от седмицата се падат.

До 31 август ще се приемат заявки за състезанието тази година, а на 1 септември ще бъде обявен и съставът на журито. Единственият сигурен член е Кремена Кряколова, която миналата година получи наградата за вокален педагог и по право влиза сред оценяващите.

Над 80 участника от цялата страна се явиха на "Дунавски звезди 2019", председател на журито бе певицата Тони Димитрова.
И тази година Министерството на култура ще връчи своя еднократна стипендия на един от участниците. Първият лауреат бе група "Щурче" от Силистра, а Гран при отиде при 11-годишния Максим Ялнъзов от Варна - статуетка, грамота и професионален микрофон.

"Дунавски звезди" е на пето място сред над 100 конкурса, организирани у нас, според анкета в социалните мрежи, обяви Марков. По думите му идеята е в бъдеще да има и детско жури, за да може и младите таланти да си кажат мнението за изпълнителите. Това е конкурс за певчески възможности, а не за авторска песен, затова няма ограничение в стила, каза още той.

Facebook коментари