Събота, 25 Юни 2022 г.

След рекорден брой тестове вчера, без нови заразени в Силистренско, но с изписан оздравял пациент

През изминалото денонощие, при рекорден брой тестове - 6 526 направени в България няма нови заразени с COVID-19 в Силистренско, които са 15 от началото на пандемията. Това показват данните от Националната информационна система.

За станата за 24 часа те са 267 нови случая. Общият брой потвърдени случаи от началото на епидемията е 8 144, от тях 3 924 са активни.

Лидер с най-много новоткрити носители на вируса е София, където положителните проби са 95.

Освен в Силистра няма нови случаи на заразени в областите Монтана, Разград, Хасково и Шумен.

В момента две жени от Дуловско са в инфекциозно отделение на силистренската болница с положителен резултат за коронавирус. Едната бе приета в болницата миналата седмица и има и придружаващи заболявания. Другата е постъпила в МБАЛ - Силистра в понеделник, с температура, главоболие и повръщане, като едва днес е станало ясно, че направените изследвания потвърждават COVID-19. И двете са в задоволително състояние, заяви директорът на лечебното даведение д-р Даниела Костадинова.

В същото време се очакват резултатите на други пациенти, които имат клинични симптоми за наличие на вируса, но все още не е ясно дали той е причина за здравословното им неразположение, коментира д-р Костадинова.

В сряда е бил изписан с отрицателен тест и в добро състояние баскетболистът от националния отбор Станимир Маринов.

Facebook коментари