Неделя, 25 Октомври 2020 г.

Архивът в Силистра награди наши съграждани

На 9 юни 2020 г. Държавен архив – Силистра отбеляза Международния ден на архивите, като обяви номинациите си за 2019 г. и връчи грамоти в три категории - "Читател", "Дарител" и "Приятел на архива". В първата категория е наградена д-р Наталия Минчева, която е и дарител на институцията – уредник в РИМ Силистра - тя има регистрирани най-голям брой посещения в читалнята на архива.

Приятели на Архива за 2019 г. са: Иван Занов – главен учител, преподавател по история и цивилизации, ръководител на Клуб "Млади възрожденци" в Спортно училище "Дръстър" – Силистра, който заедно със своите ученици изключително подпомага популяризирането на документалното ни наследство; Мария Неделчева - старши експерт към РЕКИЦ "Читалища" – Силистра, с която Държавен архив – Силистра организира съвместна областна работна информационна среща с представители на читалищата от Силистренска област, в резултат на която се подобри информираността на читалищата за дейността на Държавна агенция "Архиви".

С благодарствени грамоти бяха отличени и нашите дарители: авторът на няколко книги - краеведът Господин Великов за предоставените от него документи от личен произход – печатни издания на монографии, исторически изследвания, родословни дървета; Сени Андреева за предоставените от нея документи от личен произход на съпруга й Андрей Андреев - член Адвокатска колегия Силистра.

Facebook коментари