Неделя, 26 Май 2024 г.

Празнично дефиле за 24 май

На 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - от 10.00 ч. Дирекция "Хуманитарни дейности " организира дефиле на учениците от всички учебни заведения на територията на община Силистра. Разпределени в лъчове, преподавателите и учениците ще преминат по улиците на града, за да се съберат на площад "Свобода" за тържествено посрещане на празника.
И тази година двама отличници – абитуриенти Сиана Пламенова от ПГСУАУ "Атанас Буров" и Кристела Васкова ОСУ "Дръстър" ще са сред официалните гости на трибуната задно с най-малките – бъдещите първокласници от ЦДГ" Ян бибиян " – Силистра Рая Липкова и Георги Русев.
Отличниците – абитуриенти Светлана Няголова от ЕГ "Пейо Яворов", Радослав Стоянов от ПГМТ "Владимир Комаров" и Гергана Георгиева от ПГПТ"Евлоги Георгиев", които са носители на награди от национални конкурси и състезания, ще участват в церемонията по вдигане на националния флаг.
Знамето на Силистра, съпровождано от ученици с изявени обществени прояви - Бетина Ковачева от ПМГ "Св. Климент Охридски", Страхил Стефков от ПГСУАУ "Атанас Буров" и Ирина Иванова от СОУ "Н.Й.Вапцаров, за трета година ще бъде част от символиката на празника.
информация наобщина Силистра

Facebook коментари