Сряда, 15 Юли 2020 г.

В РИМ-Силистра представят изложбата "Строителите на съвременна Силистра"

В Археологическа експозиция на Регионален исторически музей Силистра бе проведено събитие по дейност в приоритет 2 на Комуникационна стратегия на Република България в ЕС. По тази дейност то е едно от четирите,у предвидени в програмата на Областна администрация Силистра – останалите са в РБ "Партений Павлович" (28 юни), в Художествена галерия Силистра – проведена бе изложбата "Добруджанският пейзаж", и във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев" – предстои в първите дни на м. юли т.г.

Музейното събитие, в което участва заместник-областният управител Стоян Бонев, бе посветено на изложбата "Всяко начало е мъчно. Строителите на съвременна Силистра. В нея на повече от 10 пана са предложение текстове и снимки, свързани с развитието на крайдунавския град след Освобождението през 1878 г. и придобиването му на европейски град с традиции.

В събитието бе вписано и представяне на една уникална книга "Гласове от Русе за Добруджа", чийто съавтор Мариана Димитрова от Регионален исторически музей Русе гостува в Силистра. Тя е създател на книгата албум заедно с проф. д-р Николай Ненов – директор на РИМ Русе. От името на община Силистра поздрава поднесе Цветана Игнатова - директор на дирекция в Общинска администрация. Филиал Силистра на Русенски университет бе представен от доц. д-р Румяна Лебедова, автор на книга за мита "Златна Добруджа" в българската литература.

Facebook коментари