Четвъртък, 25 Април 2024 г.

Румен Петков от Силистра: България е най-яркият пример за задълбочаване на различията между регионите, въпреки кохезионната политика на Европейския съюз

България е най-яркият пример за задълбочаване на различията между регионите, въпреки кохезионната политика на Европейския съюз, заяви председателят на партия АБВ Румен Петков пред граждани на област Силистра. Той и кандидатите на АБВ за евродепутати проведоха предизборна среща с обществеността в Силистра. На нея присъстваха проф. Боян Дуранкев – водач на листата и доц.д-р Георги Кючуков. Гост на силистренци беше и Ивайло Калфин – бивш евродепутат и министър на труда и социалните грижи.
Проф. Дуранкев се обърна към хората, които милеят за Европейския съюз, за социален съюз и за права и свободи, тях той призова да подкрепят номер 10 в бюлетината на 26 май. Той обяви, че не само някои са патриоти, "всички сме патриоти, отечеството е в сърцата ни, тука има такива, обърна се Дуранкев към хората в залата. В контекста на развитието регионите и общото развитие на държавата ни водачът на листата на "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев изтъкна, че за него националният приоритет и тема в Брюксел ще бъде до 2025 г. България да достигне с догонващо развитие средното ниво на икономическо и социално на Европейския съюз.
Според Ивайло Калфин – член на НС на ПП АБВ, това е възможно, ако знаем какво правим в Европейския парламент". Калфин смята, че поставеният от проф. Дуранкев проблем за демографската криза е европейски проблем, както и проблемът с изтичането на "мозъци" и работна сила и могат да бъдат решени с европейски програми в рамките на средствата, давани на страните. Калфин припомни за неизползвания потенциал на Дунавската стратегия и каза, че има варианти част от средствата за кохезионна политика да бъдат вложени чрез Европейската инвестиционна банка в конкретни проекти по река Дунав. "Това не означава повече пари, а по-добро използване", обясни Ивайло Калфин.
Румен Петков представи евролистата на АБВ като пълна с интелектуална мощ, защото седем от кандидатите са хабилитирани лица. "Тя е пълна със заряд, с нови лица - 9 човека от нея са под 35 годишна възраст, продължи той и добави, че в нея има специалисти от всеки сектор на обществения живот.
Гражданите на Силистра заявиха стремеж за силен резултат с участието на "Коалиция за България" в предстоящите избори. Те изразиха ярка подкрепа за политиките на коалицията – за мир, енергийна сигурност и битката срещу двойните стандарти и неразбиране защо водещите политически сили не се ангажират с тези ключови обществени и политически теми и защо липсва защита на националните ни интереси в Европарламента.
Силистренци отправиха послание към водача на листата на АБВ да работи за Европейски съюз, който запазва уникалното, стойностното, многообразието, за значимо място на България в Съюза и за достойнството на българския сред европейските граждани.

Facebook коментари