Петък, 23 Февруари 2024 г.

В Силистра се проведе Държавно Отворено Първенство по Киокушин карате

На 5-ти Май 2019г. в гр. Силистра се проведе Държавно Отворено Първенство по Киокушин карате на категории за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.
Събитието се организира по инициатива на БКА – ИКО България, с Председател Световния Шампион Шихан- Емил Костов, съвместно с ОБЩИНА СИЛИСТРА и клуба домакин "КИОКУШИН СИЛИСТРА" с инструктор Сенсей Зихни Хасанов.
Състезанието започнa в 10:00ч. (неделя) в зала "ДРЪСТЪР" и бе официално открито от Кмета на община Силистра – Д-р Юлиян Найденов. Сред официалните гости бяха Г-н Калоян Петков – Гл.експерт Дирекция спорт към Общината и Г-н Стефан Петров – Изпълнителен Директор на ЕКОТОЙ за България, Веселин Суров директор на спортното училище.
По време на официалното откриване бе почетен с едноминутно мълчание основоположника на клуба на домакините "КИОКУШИН СИЛИСТРА"- Г-н Христо Тодоров Христов. Благодарение на него се създаде традиция в града за реализиране на състезания от такъв ранг.
В съревнованието взеха участие около 60 каратеки от клубове, членове на БКА от градовете: Асеновград, Айтос, Бургас, Ямбол, Варна, София, Аксаково, Разград, Търговище и разбира се Силистра. За пореден път в мероприятие, организирано от БКА-ИКО България, взеха участие и каратеки на Сръбската Карате Федерация.
От клуба на домакините взеха участие 9 състезатели. Сред тях до челните места стигнаха:

I място
Магдалина Стоянова
I място
Александър-Михаил Начев
I място
Борислав Борисов
II място
Александър Атанасов
III място
Виктор Гайдаров
III място
Зорница Калинова
IV място
Павел Порумбачанов
IV място
Никола Порумбачанов
IV място
Краснодар Ангелов

След финалите на Първенството, се проведе "SUPER FIGHT" среща между двамата национални състезатели – Кирил Боев (СК"ИЧИ ГЕКИ Варна") и Борислав Борисов (СК"КИОКУШИН СИЛИСТРА") – многократни Републикански и Балкански Шампиони. Двамата състезатели изиграха 3 рунда по две минути с по една минута почивка. След третият рунд, победата бе отсъдена за Борислав Борисов (СК"КИОКУШИН СИЛИСТРА"). Битката можете да видите на видеото.
Следващи изяви на състезателите на БКА са - предстоящото Европейско Първенство в Полша на 18-19-ти Май 2019г. и Първенството за деца от 5 до 13г., което ще се състои на 9-ти Май във Варна.

Facebook коментари